Design Interior - Apartament de 220mp.  
 
 
Design interior si reamenajare constructiva
pentru o locuinta cu 4 camere in vila
 


Click pe imagini
pentru varianta zoom

Reamenajarea constructiva

In momentul achizitiei, apartamentul avea finisarea de tip standard, care sa il faca vandabil. La o inspectie atenta s-au constatat insa unele probleme atat in privinta calitatii lucrarilor, cat si a materialelor folosite. Era evident ca la interior s-a lucrat "in viteza", exact in acea perioada care cere mai multa rabdare - sezonul rece, iar constructorul a ales materialele avand drept criteriu principal nu atat calitatea, cat pretul convenabil si economisirea timpului de executie.

Pe de alta parte, clientul a solicitat cateva modificari in structura de compartimentare existenta, dotari de top in privinta confortului si cea mai buna calitate pentru instalatii si finisaje.

Drept urmare, s-a deschis un adevarat "santier" cu lucrari care au cuprins mai multe etape derulate in aproximativ doua luni. In primul rand au fost identificate toate zonele cu defecte, asupra carora s-a intervenit radical, pana la zidarie, pentru a evita riscurile aparitiei oricaror probleme ulterioare.

Au fost modificate instalatiile sanitare pentru a permite folosirea dotarilor moderne cum ar fi cada tip jacuzzi, au fost instalate centrala termica, caloriferele, aparatele de aer conditionat si sistemele de protectie.

In paralel cu o atenta revizie a instalatiilor de electricitate si alimentare cu gaze au fost montate ferestre termopan de calitate superiora. Cu aceasta ocazie, terasa cu acces din living a fost transformata intr-o veranda ce poate fi folosita si in sezonul rece. Pentru a spori confortul fonic s-au montat jaluzelele externe cu sisteme de actionare electrica.

Dupa instalarea cablajelor necesare pentru corpuri aditionale de iluminat, instalatii TV-video, Hi-Fi audio, telefon si acces internet s-a trecut la gletuirea si o prima zugravire a peretilor, montarea noilor usi, a gresiei si faiantei in bai si bucatarie, instalarea obiectelor sanitare.
A urmat montarea parchetului si finisarea peretilor folosind o tehnica moderna de nuantare si texturare cu vopsele acrilice folosite si pentru decorurile murale.

Living room

Luand in considerare forma incaperii, cu un raport de aproximativ 2/1 lungime/latime, prima necesitate a fost evitarea efectului de hol. Astfel a aparut ideea juxtapunerii celor doua "sectiuni": o zona in stil clasic, continuata de alta in stil modern. Zona clasica include doua canapele de 2 si 3 locuri, cu tapiterie in nuante de gri care "rimeaza" cu pictura murala ce cuprinde o succesiune de cercuri concentrice.

In fata canapelelor a fost instalata o masuta care are un set de patru tabureti, doi vanilie si doi negru. Pe peretele din fata canapelelor a fost plasata biblioteca modulara, care include vitrine si corpurile dedicate aparaturii TV-video si Hi-Fi.

Atat biblioteca cat si masuta au o linie sobra, rafinata, datorita structurii de lemn masiv furniruit brun-fumuriu, in care sunt montate usile si blaturile de cristal clar/satinat. Pe peretele opus, lumina care vine din terasa este filtrata de o perdea de voal gri.

Draperia din tafta de matase gri-petrol da un aer de distinctie, este foarte practica pentru momentele cand se priveste la TV si suficient de neutra pentru a pune in valoare curajoasa cromatica a tabloului.

Contrapunct la sobrietatea bibliotecii si "punte" catre zona moderna este covorul rosu, pe care este plasata masuta cu cu cei patru tabureti. Zona decorata in stil modern este dominata de tonurile de rosu aprins prezente in fotoliu, tabureti, covor si perdeaua de voal.

Contrastul este amplificat de insertiile alb-negru din covor si stralucirea inoxului din bratele fotoliului si picioarele masutei de cristal. Tranzitia de la sobrietatea clasica la aerul vivace al coltului decorat in stil modern este mediata de tabloul in nuante de gri (care este, de fapt, o fotografie marita), sub care a fost plasat un fotoliu "frate" cu cele doua canapelele.

Un plus de stralucire este adus de halo-urile corpurilor de iluminat din plasa de inox, balansate de taietura severa a lampii cu picior, de factura modernista.

Atmosfera de confort rasat este intregita atat de calitatea deosebita a usilor din lemn masiv de stejar, acoperite cu un furnir semimat de un visiniu inchis (care se regaseste in tamplaria ferestrelor si lustre), cat si de finisajul deosebit al peretilor, cu decoratiuni murale in tonuri discrete de gri, piperate cu subtile accente de rosu.

   
 
Sumarul Galeriilor Portofoliu    
 
 

Pentru orice detalii care va intereseaza
nu ezitati sa ne contactati la Telefon: 0722 859 308, sau
E-mail: info@adinastama.ro

 
  E-mail: info@adinastama.ro
 
 
   
     
© 2008 AdinaStama.ro
All rights reserved.