Design Interior - Apartament de 140mp.  
 
 
Design interior pentru o locuinta cu 3 camere
intr-un condominium din centrul Bucurestiului
 


Click pe imagini
pentru varianta zoom

Living room

Situat intr-un condominium nou din zona centrala, apartamentul are
o configuratie clasica, dar se remarca prin suprafetele mai mari ale incaperilor. Desi isi doreau sa se poata instala cat mai curand dupa momentul achizitiei, clientii nostri au considerat ca se impunea o schimbare generala de atmosfera, astfel incat tema proiectului ar putea fi rezumata astfel: o tranzitie cat mai rapida de la un aspect impersonal, obosit, la un aer modern si tineresc.

In living am evitat "solutia" comuna a tavanului fals si am decis sa folosim grinda din structura de rezistenta pentru o segmentare a incaperii in doua arii functionale: zona de relaxare-conversatie si o zona media, unde o combinatie de module vitrina-biblioteca-comoda sustine toate componentele aparaturii TV-Video-HI-FI.

Pentru a ne feri de situatia - atat de des intalnita - in care aproape tot ce exista in living predispune la concentrarea persoanei pe functiunea de telespectator, am cautat sa obtinem o delimitare suplimentara a zonei de relaxare-conversatie prin finisaje, pozitionarea mobilierului si diverselor elemente de decor.

Impactul pricipal apartine culorii oranj/vermillon care acopera peretele pe care sunt plasate trei tablouri consonante cromatic. Indrazneala culorii este modulata de spoturile care deseneaza o bogata textura de tonuri si reliefeaza lucrarile plastice.

"Autonomia" zonei de conversatie este subliniata hotarator de peretele opus zonei media. Aici aveam nevoie atat de accente grafice care sa faca un racord elegant cu suprafata definita de o cromatica puternica, cat si de sugerarea unui volum care sa balanseze piesele de mobilier din zona media.

La prima problema am gasit solutia realizarii unui decor mural pictat, un motiv de friza dispus ascendent in doua unghiuri drepte, cu o gama de culori ce are ca dominanta acelasi oranj/vermillon. A doua problema am rezolvat-o printr-o nisa faux-cheminée, placata cu placi ceramice, unde am plasat cateva obiecte decorative care au darul sa sugereze, foarte convingator, atmosfera unui semineu real (optional poate fi instalata o versiune electrica).

Desigur, o intalnire cu prietenii sau invitatii presupune, de obicei, si folosirea cestilor sau paharelor. Drept platforma pentru acestea am ales o masuta in culoare asortata cu piesele de mobilier, ramele tablourilor si decoratiuni, dar, ca tusa suplimentara de rafinament, aceasta este imbracata in intregime in piele.

Unul dintre secretele obtinerii senzatiei de confort vizual este reprezentat de mentinerea balantei intre nevoia de echilibru, adanc inradacinata in psihicul nostru si exigentele stilistice moderne care presupun ocolirea solutiilor clasice bazate pe simetrie.

In cazul nostru am incercat sa stabilim un echilibru pe verticala, intre tonurile de chihlimbar ale parchetului si tavanul finisat in tehnica stucco venetian, pe culori crem-ocru. Scopul urmarit - sa sporim efectul de spatiu, transformand astfel incaperea intr-o "scena" pe care sa se desfasoare jocul modern de volum si culori oferit de piesele de mobilier (canapele de piele culoare crem, module cu finisaj wenge si structura din profile inox, cu fronturi de sticla sau furnir de fag).

O nota speciala de eleganta am obtinut prin alegerea unor obiecte decorative realizate din esente pretioase: vaze din lemn de mango, platouri, casete, sfesnice, lampadar, baghete, statuete din lemn de teak, santal, abanos, impletituri din zambila de apa.

Zona media este definita de un sistem de module dispuse intr-o configuratie de L, care sa nu obtureze lumina ce patrunde prin perdeaua de voal si sa permita, in acelasi timp, un unghi ergonomic
de vizionare.

Modulele din zona media au o corespondenta pe diagonala inversata cu peretele opus - o metoda de a satisface nevoia de echilibru de care vorbeam, evitand totusi simetriile plicticoase. Seara, un lampadar cu abat-jour din fibra de orez asigura atat accesul facil la vitrina, CD-uri sau aparatura electronica, cat si o atmosfera de calda intimitate.

   
 
Sumarul Galeriilor Portofoliu    
 
 

Pentru orice detalii care va intereseaza
nu ezitati sa ne contactati la Telefon: 0722 859 308, sau
E-mail: info@adinastama.ro

 
  E-mail: info@adinastama.ro
 
 
   
     
© 2008 AdinaStama.ro
All rights reserved.